درباره کانال سیری در غلو در ایتا
رسانه تخصصی مربوط به مباحث غلو در اعتقادات و نقد وبررسی اعتقادات غلو آمیز
با ما همراه باشید جهت شناخت مباحث اعتقادی و دوری از آفت های اعتقادی
مقدمه
حفظ دین اولین ضرورت از ضرورتهای حیات هر مسلمانی میباشد. این ضرورت در طول تاریخ همواره از سوی خطراتی مورد تهدید بوده است.
یکی از مهمترین آسیبهایی تهدید کننده دین در هر روزگاری، باورهای ناصواب در این حوزه است.
از جمله مهمترین باورهای ناصواب ،دینی اعتقادات اندیشه های غلو آمیز میباشد. این اعتقادات میتواند در حوزه های مختلف مرتبط با دین نتایج سوئی به بار آورد غلو یک جریان فکری انحرافی است که در طول تاریخ همواره وجود داشته است و میتوان گفت یکی از خطرناکترین گروههای انحرافی که سابقه ای طولانی دارد جریان غالی گری غلو و غلات بوده است.
با دقت در آیات قرآن می توان فهمید که مردمان گذشته نیز اهل غلو و افراط بوده اند.
در آیات قرآن به این موضوع اشاره شده که غلو و افراط اهل کتاب درباره پیشوایان و پیامبران خود چشمگیر بوده زیرا این عقاید آنها در بسیاری از آیات مورد نکوهش و سرزنش قرار گرفته است.
در اسلام اواسط قرن نخست هجری یعنی دوران خلافت اميرالمومنين مبدأ ظهور اندیشه های غالیانه در میان بخشی از مسلمانان شد این باورها در قرون بعد نه تنها از میان نرفت، بلکه آشکارا و نهان به راه خویش ادامه داد و اندیشه های غالیانه درمیان شیعیان در زمان صادقین تبدیل به جریانهایی گردید که به شکلی نظام مند اقدام به جعل حدیث و ترویج عقاید نمودند.
و این درست زمانی بود که تقریباً فشار سیاسی و اجتماعی از خاندان اهل بیت پیامبر کمتر شده بود و امام باقر و امام صادق توانستند در آن برهه از زمان به نشر علوم دینی و الهی بپردازند؛ اما در همین دوران هم غلات وجود داشتند، فرقه هایی از غلات طرفدار بنی عباس که با عقاید عجیب و غریب خود انحرافاتی را در میان مسلمانان رواج دادند این انحرافات تا به حال وجود داشته است؛ اما با مراجعه به میراث گران قدر شیعه در می یابیم که پدیده غلو با هجوم و واکنش شدیدی از سوی شیعیان در تمامی سطوح مواجه شده و در صدر مقابله کنندگان پیامبر و ائمه شیعه ها قرار دارند.
پیامبر اکرم و ائمه طاهرین با دو شیوه مهم با پدیده غلو برخورد می نمودند. نخست آن که عقائد حقه اسلام و خصوصاً مذهب اثنی عشری را برای جویندگان حقیقت بیان مینمودند و این مهم با محوریت و مرکزیت توحید و یکتاپرستی و تبیین اصول و چارچوب آن و همچنین مشخص ساختن اصول و پایه های نبوت و امامت و چگونگی ارتباط پیامبر و امام با خداوندگار جهان صورت می پذیرفت شیوه دوم ایستادن در مقابل حركات منحرف غلو کنندگان و برخورد با آنان و احمقانه و دون شمردن تفکراتشان ویا بهتر بگوییم تخیلاتشان انجام میگرفت.