حساب کاربری
اهداف رسانه های اجتماعی

اهداف رسانه اجتماعی – 8 هدف رسانه ها که شما را به درآمد بالا می رساند!

امروزه هر کسی با رسانه های اجتماعی یا همان شبکه های اجتماعی آشنا است؛ از جوان تا پیر و از مرد تا زن، همگی در تعدادی شبکه اجتماعی، دارای حساب و صفحه شخصی برای خود هستیم؛ اما با چه هدفی؟ تا به حال با خود فکر کرده اید که چرا در شبکه های اجتماعی نظیر اینستاگرام، توییتر، فیسبوک، تلگرام و چندین شبکه اجتماعی دیگر فعالیت دارید؟

دو حالت بیشتر ندارد‌؛ یا برای سرگرمی و یا برای درآمدزایی در شبکه های اجتماعی فعال هستید. اما موضوع مهمی که در حالت دوم به چشم می آید، این است که اهداف با یکدیگر متمایز می باشند و تعیین اهداف در رسانه های اجتماعی، بستگی به موارد مختلفی نیز دارد. رسانه های اجتماعی به شما تماما کمک می کنند تا بتوانید با نیاز ها و اهداف خود برسید.

حتی مورد دیگری که باید به آن دقت داشته باشید، حفظ هدف است؛ ترفندهایی وجود دارند ما در این راستا هم به شما کمک می کنند. در واقع رسانه های اجتماعی دیگر مثل گذشته خود آن میزان سادگی را ندارند و بسیار پیشرفت کرده اند. در ادامه همراه یاراپلاس باشید تا شما را با موضوع اهداف رسانه اجتماعی بیشتر آشنا کنیم.

 

اهداف رسانه اجتماعی چیست؟

روز به روز به تعداد کاربران شبکه های اجتماعی در حال اضافه شدن است؛ اما خیلی از کاربران هستند که هنوز از اهداف رسانه اجتماعی مطلع نمی باشند. بسیاری از کاربران شبکه های اجتماعی و کسب و کارهای بیرون این پلتفرم ها، بر این باور می باشند که بازاریابی در رسانه های اجتماعی، می تواند به برند و کسب و کار آن ها ارزش بسیار بیشتری را بدهد؛ اما چه چیزی این ارزش ها را به وجود می آورند؟ پاسخ این سوال را اهداف کاربران از فعالیت در رسانه های اجتماعی مشخص می کند.

 

اهداف رسانه اجتماعی چیست؟

 

در واقع اهدف رسانه اجتماعی باید در راستای نیاز کاربران و کسب و کارها تولید شود. به طور مثال اگر یک کسب و کار نیاز به فروش بیشتری دارد، باید اهدافی در این راستا برنامه ریزی کرد. در همین اول کار لازم است بدانید که هدف رسانه اجتماعی با استراتژی بسیار متفاوت می باشد؛ هر چند که هر دو آن ها بسیار حائز اهمیت هستند. در واقع اهداف رسانه اجتماعی سازنده استراتژی های فعالیت شما هستند. شما بر پایه هدفی که از فعالیت در شبکه های اجتماعی دارید، استراتژی هایی را هم برای خود تنظیم می کنید.

این روزها شبکه های اجتماعی توانسته اند با ارائه بهترین قابلیت های مختلف، سهولت فعالیت را برای کاربران به وجود بیاورند؛ اما هنوز هم کاربرانی هستند که بدون هیچ هدفی فعالیت دارند. لازم است بدانید که هر شبکه اجتماعی خود دارای هدفی از ارائه این قابلیت ها است؛ اما در کنار هدفی که دارد، به تمامی کاربران خود در راستای اهداف رسانه های اجتماعی کمک می کند. حال مزایای تعیین هدف در رسانه اجتماعی چیست؟ در ادامه همراه ما باشید.

 

مزایای همگام سازی اهداف شما با اهداف رسانه اجتماعی

در بخش قبلی به طور کامل دانستید که اهداف رسانه اجتماعی چیست و چه تفاوتی را در فعالیت ها به وجود می آورد؛ اما حرف هایی که گفته شد، فقط نقطه ای از تغییرات ایجاد شده به واسطه تعیین هدف در شبکه های اجتماعی بود. به طور کلی تعیین و اجرا هدف در رسانه های اجتماعی مزایای دیگری به همراه دارند که در ادامه هر کدام از آن ها را به طور کامل، مورد بررسی قرار می دهیم.

 

اهداف رسانه اجتماعی با سادگی در ساختار کسب و کار

اولین مزیتی که تعیین و اجرا اهداف رسانه اجتماعی در بر دارد، ایجاد سادگی در ساختار و جریان کار می باشد. بگذارید خیلی ساده با هم بررسی کنیم؛ اوایلی که وارد هر شبکه اجتماعی می شویم، چه حالتی را داریم؟ طبیعتا مقداری دچار سردرگمی هستیم. در این سردرگمی ورود تازه به محیط جدید نیست؛ بلکه نداشتن هدف می باشد. زمانی که شما بتوانید هدفی را در رسانه های اجتماعی برای خود تعیین کنید، در فعالیت خود و ساختار فعالیتتان، سادگی نیز به وجود می آورید.

 

مدیریت بودجه در همراهی با اهداف رسانه های اجتماعی

هر گونه فعالیتی که نهایت آن به پیشرفت ختم پیدا کند، با هزینه های مالی رو به رو است؛ لذا باید بودجه بندی انجام شود. حال لازم است بدانید که این روزها بنا بر به وجود آمدن روش های تبلیغاتی در رسانه های اجتماعی، هزینه های مالی هم افزایش پیدا کرده است. بخواهید یا نخواهید، به سوی پیشرفت در شبکه اجتماعی که درون آن فعالیت داری کشیده می شوید؛ لذا زمانی که به خود بیایید، با فهرستی از هزینه های مالی صرف شده رو به رو می شوید.

پس نتیجه می گیریم که چه بهتر است با تعیین اهداف رسانه اجتماعی بتوان یک بودجه بندی دقیق را برنامه ریزی کرد. این گونه نیز هزینه های اضافی را صرف فعالیت های بیهوده نخواهید کرد.

 

بازگشت سرمایه و دریافت سود در اهداف مشترک

طبیعتا پشت هر هدفی، برنامه ای برای درآمدزایی بیشتر وجود دارد؛ لذا آخر اهداف رسانه اجتماعی باید این مورد تحقق پیدا کند. زمانی که بودجه ای را صرف اهداف خود در رسانه های اجتماعی کردید، هدف طبیعتا آن بودجه را به شما بر می گرداند؛ همچنین این اولین مورد است؛ پس از آن بسته به هدفی که داشته اید، روال سوددهی شروع می شود.

به طور مثال اگر اهداف رسانه اجتماعی شما افزایش فروش باشد، باید هزینه هایی را صرف هدف خود کنید؛ در نهایت با بازگشت سرمایه، می توانید شاهد افزایش سود هم باشید.

 

هماهنگ شدن فعالیت ها برای اهداف مشترک

مزیت دیگری که تعیین اهداف رسانه اجتماعی برای شما دارد، هماهنگ شدن فعالیت های مجازی با فعالیت های دنیای واقعی شما می باشد. فروشگاهی را در دنیای واقعی در نظر بگیرید؛ حال زمانی که اهداف این فروشگاه برای فعالیت در دنیای مجازی و شبکه های اجتماعی تعیین شود، طبیعتا هماهنگی میان فعالیت حضوری و بازاریابی های مجازی به وجود می آید. همین موضوع است که باعث پیشرفت کلی در آن کسب و کار می شود.

 

8 هدف رسانه اجتماعی که باید بدانید

حال دیگر تا به این جای کار علاوه بر این که می دانید اهداف رسانه اجتماعی چیست، می دانید که این تعیین هدف در شبکه های اجتماعی می تواند چه مزیت هایی را در بار داشته باشد. حال موردی که وجود دارد، این است که شما به طور کلی اهداف فعالیت خود را باید بر اساس، نیازهای خود تعیین کنید؛ اما 8 نمونه هدف کلی وجود دارد که در فعالیت های زیادی نیز دیده می شود. در ادامه آن ها را مورد بررسی قرار می دهیم.

 

1- افزایش آگاهی از برند

یکی از اصلی ترین اهداف رسانه اجتماعی که در فعالیت های تجاری مختلفی دیده می شود، افزایش آگاه از برند است. به طور کلی افزایش آگاهی از برند به معنای افزایش تعداد مخاطبین آن برند و فعالیت است. رسانه های اجتماعی مختلف، ابزارهای متفاوتی را برای این کار به وجود آورده اند. به طور مثال شبکه اجتماعی اینستاگرام قابلیت پست، استوری، لایو، پست های آی جی تی وی و چندین و چند قابلیت دیگر را برای این موضوع به وجود آورده است. در شبکه های اجتماعی دیگری نظیر یوتیوب هم این موارد قابل استفاده هستند. شما می توانید در این هدف، با استفاده از نرخ درگیر شدن مخاطبین خود با محتوا نزدیک شدن به نتیجه ای که می خواهید را بررسی کنید.

 

2- مدیریت محبوبیت برند برای افزایش درآمد

یکی دیگر از اهداف رسانه اجتماعی که برندهای مختلفی با آن درگیر هستند، مدیریت شهرت می باشد. این که یک برند شهرت داشته باشد، بسیار عالی است؛ اما مدیریت خود آن شهرت یک هدف محسوب می شود. هدف از مدیریت شهرت برند، تاثیرگذاری بر روی نگرش عمومی می باشد.

 

3- افزایش ترافیک وب سایت

گاهی اوقات شما می توانید از شبکه های اجتماعی به وجود آمده در راستای بهینه سازی پلتفرم هایی نظیر وب سایت استفاده کنید. درواقع این امکان را خود رسانه های اجتماعی هم به وجود آورده اند. افزایش ترافیک وب سایت از دیگر اهداف رسانه اجتماعی است. شما می توانید هدف از این فعالیت را، در واقع هدایت مخاطبین صفحات اجتماعی خود به سمت وب سایت داشته باشید. به طور مثال اصلی ترین ابزار این هدف در رسانه اجتماعی اینستاگرام، درج لینک در استوری و بیو می باشد.

 

4- افزایش فروش در رسانه های اجتماعی

یکی از اصلی ترین اهداف رسانه اجتماعی که توسط بسیاری از صفحات تجاری نیز انجام می شود، افزایش فروش است. در واقع این روزها شبکه های اجتماعی زمینه فروش را به خوبی به وجود آورده اند. لذا بسیاری از کسب و کارهای حضوری فعالیت خود را شرکت در شبکه های اجتماعی گسترش داده اند. گاهی فروش برخی از برندها در رسانه های اجتماعی، بسیار بیشتر از فضای حضوری است.

 

افزایش فروش در رسانه های اجتماعی

 

5- افزایش راه های ارتباطی برندها

خود رسانه های اجتماعی در واقع یک راه ارتباطی میان مخاطبین و کسب و کارها هستند؛ اما افزایش راه های ارتباطی نیز در آن ها امکان پذیر می باشد. در واقع افزایش راه های ارتباطی، یکی از اهداف رسانه اجتماعی به حساب می آید. نتیجه این هدف می تواند تبدیل یک مخاطب ساده به یک مشتری همیشگی باشد. به طور مثال زمانی که کاربر بتواند از ترفندهایی نظیر ثبت ایمیل و هدایت کاربر به وب سایت استفاده کند، قطعا شاهد فروش بیشتر هم خواهد بود.

 

6- حفظ مشتری و پیگیری مشتریان وفادار

اهداف رسانه اجتماعی تنها نمی تواند افزایش مشتری و همچنین فروش باشد؛ بلکه حفظ مشتری هم یک هدف به تنها محسوب می شود. زمانی که شما بتوانید مشتریان خود را در فعالیت تجاری و اجتماعی خود ماندگار کنید، دیگر با خیالی آسوده همیشه برای آن ها تنها اقدام به محصول می کنید. حفظ مشتری و تبدیل آن ها به مخاطبانی ماندگار، با ترفندهای مختلفی امکان پذیر است.

به طور مثال می توانید یک کانال ارتباطی مخصوص ایجاد کنید که از آن تنها برای پشتیبانی از مشتریان استفاده شود؛ این گونه مشتری متوجه خدماتی که شما به او می دهید می شود. همچنین می توانید از هدایا و تخفیف های مختلف در این راستا برای مشتریان همیشگی خود استفاده کنید.

 

7- پیشی گرفتن از رقیبان با آنالیز اهداف رسانه اجتماعی

یکی از اهداف رسانه اجتماعی که بسیار بزرگ است و در بین کاربران زیادی دیده می شود، پیشی گرفتن از رقیبان می باشد. در این هدف در واقع شما باید مدتی رقیبان خود را تحت نظر داشته باشید؛ سپس باید بینشی را از مواردی که باعث پیشرفت آن ها می شود به دست بیاورید. بعد از آن اطلاعات به دست آمده را برای فعالیت تجاری خود بررسی کنید.

به طور مثال هشتگ هایی که برای محتوای رقیب شما کارآمد بوده، شاید برای فعالیت شما تا آن اندازه مناسب نباشد؛ اما قطعا یک ایده برای بهبود فعالیت در اهداف رسانه اجتماعی محسوب می شود.

 

8- جذب نیروی انسانی در رسانه های اجتماعی

این روزها رسانه های اجتماعی بستری عالی برای جذب نیروی انسانی کسب و کار است. لذا جذب نیروی انسانی برای کسب و کار و ادامه فعالیت، خود یکی از اهداف رسانه اجتماعی محسوب می شود. به طور مثال اگر دقت کرده باشید، در شبکه های اجتماعی نظیر لینکدین (دوره آموزشی لینکدین) این کار به خوبی انجام می شود. می توانید رزومه افراد مختلف را دریافت کنید و از آن ها نیز در فعالیت تجاری خود کمک بگیرید. این خود یک هدف متمایز از دیگر مواردی که گفتیم محسوب می شود.

 

سخن نهایی درباره اهداف رسانه اجتماعی

بدون هدف زندگی کردن، قطعا عوامل منفی زیادی را به همراه دارد؛ حال این مورد درباره فعالیت بدون هدف در رسانه های اجتماعی هم صدق می کند. به طور مثال فعالیت بدون هدف در شبکه های اجتماعی، مساوی با اتلاف زمان و از دست دادن فرصت ها است. در این بلاگ اهداف رسانه اجتماعی را به طور کامل مورد بررسی قرار دادیم؛ امیدواریم در فعالیت های مربوطه نهایت موفقیت را داشته باشید.

نظر دهید